Jazz Tour

Elk seizoen, van oktober tot mei, coördineert ‘Les Lundis d’Hortense’ concerten waar men ten volle kan genieten van de rijkdom en de kwaliteit van de voortdurend groeiende Belgische Jazz scene. Op die manier laat de Jazz Tour elk jaar 9 verchillende groepen om beurt optreden in een twintigtal jazzclubs en culturele centra in Brussel, Wallonië en Noord-Frankrijk. Van jaar tot jaar neemt de Jazz Tour toe in omvang en vitaliteit met steeds meer partners en concerten.

Subcategorieën

Jazz, rock, blues

Fabrizio Graceffa gitaren, composities
Nicolas Kummert saxofoon
Jean-Paul Estiévenart trompet behalve op 04/05: Olivier Bodson en op 10/11 (quintet)
Edouard Wallyn trombone
Boris Schmidt contrabas behalve op 10, 11/11 & 04/05: Jacques Pili
Teun Verbruggen drums 
behalve op 08 & 11/11: Adrien Verderame

Ter gelegenheid van deze tournee, dompelt de gitarist en componist Fabrizio Graceffa ons onder in de poëtische wereld van zijn tweede album ‘U-turn’, vergezeld door drie sterke blazers en een ritmesectie van hoog niveau. Zijn muziek ademt vrijheid, openheid en traditie. Vrijheid omdat elk stuk verrijkt is met improvisaties, openheid omdat elke muzikant zijn eigen persoonlijkheid kan tonen en traditie omdat de gitarist doorheen zijn composities trouw blijft aan wat zijn meesters hem aangeleerd hebben. De voornaamste invloeden van de groep komen onder meer van Bill Frisell, Pat Metheny, Miles Davis, Bach, John Coltrane, Kurt Rosenwinkel, Jim Hall, Brian Bladen maar ook van John Mayer, Stevie Ray Vaughan, BB King, U2, Brian Eno, Daniel Lanois.

Website www.fabriziograceffa.com

Laatste CD U-Turn (Challenge Records – Mei 2016)

Video hier

Muziek hier

 

Lyrische jazz

Ivan Paduart piano
Quentin Dujardin gitaar
Grégory Houben trompet

Een piano, een gitaar en een trompet! Een plaats waar stijlen kruisen op een ondefinieerbare manier om plaats te maken voor warme harmonieën en lyrische melodieën. De twee leaders van het project, Ivan Paduart en Quentin Dujardin, beiden gepassioneerd door geschreven muziek, componeren bewerkte lijnen, halverwege tussen de jazzwereld van de pianist en de onklasseerbare stijl van de gitarist. Na de opname van een album met Manu Katché en Richard Bona, worden ze voor deze tournee vergezeld door de Luikse trompettist Grégory Houben. Zijn sensuele, meanderende en gebroken frasering heeft iets weg van Chet Baker en vindt zijn weg in de gemengde eclectische stijl van de twee leaders. Dit trio, een mengeling van poëzie, groove, jazz en Flamenco, dromerig en met een zekere nostalgie voor de wals musette, is puur genot voor het oor !

Website www.ivanpaduart.com www.quentindujardin.be 

CD Catharsis (Mons Records – Oktober 2016)

Video Teaser Catharsis feat.Richard Bona

Muziek hier

 

Eclectische jazz

Amaury Faye piano
Louis Navarro contrabas
Théo Lanau drums

Het nieuwe project van Amaury Faye, in hetzelfde genre als de grote Amerikaanse pianotrio's, baant zich een eigen weg met als inspiratie zowel artiesten van de New Yorkse scène als huidige Europese Jazz stromingen. Muziek bestaande uit eigen composities en standards met een nieuw arrangement, waarbij improvisatie en geschreven muziek zich mengen met lyriek en aanstekelijke ritmes, virtuositeit en finesse. Het trio, gedragen door jonge, eclectische topmuzikanten, verkent verschillende stijlen, van ballads tot bebop en pop. De frisheid en de ijver van de nieuwe jazzgeneratie zorgt voor moderne creativiteit en sublimeert de traditie! Hun eerste album « Clearway » bewijst het, met eigen composities en standards van Cy Coleman en Charlie Parker.

Website www.amauryfaye.com

Nieuwe CD Clearway (Jazz Village/Harmonia Mundi – Mei 2017)

Video hier

Muziek Soundcloud | Bandcamp

 

Kamerjazz

Charles Loos piano
Jeanfrançois Prins gitaar
Sébastien Walnier cello

Deze verbazingwekkende groep brengt drie muzikanten van verschillende generaties samen rond een nieuw project met een originele instrumentatie: piano, gitaar en cello. Het trio speelt bijzondere eigen composities, van Karim Baggilli, of één of andere standard (Duke Ellington), maar verrast vooral door de vaardigheid van de solisten en hun ongelooflijke samenhorigheid. Deze virtuoze muzikanten vertellen mooie verhalen die jazz en klassieke muziek met elkaar verbinden. Het resultaat is verrassende kamerjazz, te beluisteren met de oren wijd open. Wat een genot !

Website www.jazzinbelgium.com/person/charles.loos | www.jfprins.com | www.sebastienwalnier.com

Nieuwe CD "Avant un rêve" (GAM Records - Maart 2018)

Video Live session @ Jazz Station (Februari 2018)

Video Jeanfrançois Prins & le Jazz Station Big Band

 

Muziek hier

 

Energetisch trio, sterke grooves

Jeroen Van Herzeele tenorsaxofoon, EWI
Alfred Vilayleck basgitaar
Louis Favre drums, zang

Nieuwe album presentatietour

Dit trio is acht jaar geleden ontstaan en zijn naam verwijst naar de waardering die de drie solisten hebben voor muziek van grote meesters, maar ook voor hun families, hun vrienden en de ongelooflijke schoonheid van de natuur. Dit powertrio staat bekend voor zijn kracht en zijn vrijgevigheid die het hart van de mensen openstelt. Hun muziek is gekleurd met Afrikaanse ritmes, eindeloze trances, gevoelige ballads, ordeloze free jazz en een grote dosis onvoorspelbaarheid. Gratitude Trio, met al twee uitgebrachte albums, is een groep vol energie en gevoel die de onbeteugelde stijl van Coltrane nieuw leven inblaast. Halverwege tussen obsessionele grooves, contemplatieve melodieën en vurige improvisaties laat het trio zich leiden door de emotie en de inspiratie van het moment. Een manier om hun vreugde te delen met hun publiek !

Website www.gratitudetrio.com 

Nieuwe LP "Gratitude III" (Eigen productie – April 2018)

Video's hier

Muziek hier 

Melodieuze moderne jazz

Bart Defoort saxofoon
Ewout Pierreux piano
Hans Van Oost gitaar 
Christophe Devisscher contrabas
Toni Vitacolonna drums

Naast Saxofonist bij het Brussels Jazz Orchestra, is Bart Defoort ook componist en lid van verschillende bands. Op dit concert stelt hij ons zijn nieuwste CD "Inner Waves" voor, zijn vijfde CD als leider. Zijn nieuwste composities klinken als lyrische, melodieuze muziek met invloeden uit de Modale Jazz, Blues en BeBop, met zowel Swing als Funk grooves. We krijgen energieke stukken die worden afgewisseld met ontroerende songs, dit alles gebracht door een quintet met een hechte groepssound, vol interactie en speelplezier.

Website www.bartdefoort.com

CD Inner Waves (W.E.R.F – Mei 2016)

Video hier

Muziek hier

 

Nouveau projet Wallonie / Flandre

Collaboration Les Lundis d'Hortense / JazzLab Series

Steven Delannoye saxophone ténor
Nicola Andrioli piano

Sam Gerstmans contrebasse
Jean-Paul Estiévenart / Bert Joris (les 3, 10 et 18/05) trompette

+ Bert Cools guitare (tournée Novembre 2018)

Saxophoniste du Brussels Jazz Orchestra, Bart Defoort est aussi compositeur et membre de plusieurs groupes. À l’occasion de cette tournée, il nous présente « Inner Waves », son cinquième album en tant que leader. Ses nouvelles compositions sont teintées de jazz modal, de blues et de be-bop sans jamais manquer de groove. Les mélodies y sont lyriques et les couleurs harmoniques riches. Porté par une grande complicité qui lie les musiciens, le quintet enchaine ballades et morceaux énergiques.

Site www.stevendelannoye.com

Vidéo de présentation du projet ici

Musique ici

 

Abonnement

Lid worden

Lid worden

Voor slechts € 20 per jaar! Steun de vereniging door lid te worden en te genieten van kortingen voor al onze activiteiten, concerten en workshops...
Ontvang de Journal

Ontvang de Journal

Gratis op aanvraag! De Quarterly u informeren over onze activiteiten, het laatste nieuws over de Belgische jazz, CD voert het kwartaal, interviews...
Dien uw project

Dien uw project

Je bent een muzikant en u wilt uw project in te dienen voor één van onze activiteiten? Weet dat u uw aanvraag gelijktijdig kunnen...

Partners

Copyright© - Les Lundis d'Hortense. All Rights Reserved.
SNK | Creating Digital Experiences