Onder de titel ‘Nacimiento Road’ stelt gitarist Guillaume Vierset de tweede cd voor van zijn Harvest Group. Gedrenkt in pure americana klinkt dit nieuwe epos als de soundtrack van een trip door het westen van de Verenigde Staten.

Met ‘Nacimiento Road’ trekt hij richting Arizona en California. De composities roepen beelden op van weidse landschappen en overweldigende natuur. Jim Hall is een van zijn grote voorbeelden maar ook gitaristen als Julien Lage, Pat Metheny en Julien Lage blijven hem inspireren. De disparate aanpak van Jacob Bro is een ander belangrijk referentiepunt voor hem. Bovenal heeft hij een voorliefde voor de Amerikaanse folktraditie en de harmonische structuren van singer-songwriters pur sang. Dit laatste element was trouwens al duidelijk aanwezig op de eerste cd van de groep. Onder de artiesten die voor hem op dat gebied belangrijk zijn, citeert hij graag Sam Amidon en Bon Iver maar vooral Neil Young en Nick Drake blijven zijn helden. Dat hij in het repertoire een versie van de Amerikaanse traditional ‘Long Journey Home’ inlaste, is dan ook niet toevallig.

Aan de hand van dit tweede album bewijst Vierset dat hij de kunst beheerst om emotie te omkaderen met rijke harmonieën. Hij heeft zijn eigen identiteit en persoonlijkheid gevonden, een gegeven dat extra uitvergroot wordt door het instrumentarium van zijn begeleidingsgroep. Gitaar, sopraansaxofoon en cello wentelen om elkaar heen als sierlijke dansers geruggesteund door een ritmesectie die al even omfloerste motieven aanlevert. ‘The American Dream’ in de versie van een van de meest originele groepen uit de Belgische jazzscene.