Les Lundis d’Hortense is terug van weggeweest en dat moet een feestelijk gebeuren worden.
Het seizoen van Les Lundis d’Hortense wordt elk jaar op gang getrapt met een feestelijk concert in Brussel. Dit jaar vergasten we u op niet één, maar twee concerten die u de Belgische jazz zullen laten ontdekken. En de website Jazz In Belgium, die in een volledig nieuw kleedje zit, is mee van de partij.
Een avond waar we vol ongeduld naar uitzien!

Saxofonist Ben Sluijs is ontegensprekelijk een van de grote namen van de jazzscene in België. In zijn nieuwe kwartet heeft hij de krachten gebundeld met twee bijzonder veelbelovende nieuwe talenten: Bram De [PDM1] Looze op piano en Lennart Heyndels op contrabas. Drummer Dré Pallemaerts, levende legende van de Belgische jazz, vervolledigt het viertal. Ben Sluijs is een onvermoeibaar muzikant en verrast met zijn krachtige en lyrische spel. Zijn nieuwe werk is zowel geruststellend als mysterieus. Het is opgebouwd uit heldere melodieën en harmonieën die nu eens rijk en dan weer sober zijn, en laat verrassende invloeden horen. Zijn repertoire opent aldoor nieuwe deuren die uitgeven op nieuwe vrijheden en verhalen.

Ben Sluijs, altsaxofoon, dwarsfluit / Bram De Looze, piano / Lennart Heyndels, contrabas / Dré Pallemaerts, slagwerk

Yôkaï is een Brussels collectief van acht multi-instrumentalisten uit de jazz-, rock- en improvisatiescene. De groep breekt door alle stilistische grenzen heen, en de muziek van het achttal baadt in elektronische en cinematografische sferen.
Yôkaï is moeilijk in een hokje onder te brengen. In het universum waarin de groep zich begeeft, versmelt een hedendaagse jazzstijl met de soundtracks van Ennio Morricone en François de Roubaix. En dat alles wordt afgewerkt met een toets van analoge-synthesizermuziek en psychedelische rock.
Hun liveperformances, die altijd uniek en organisch zijn, beklijven, verenigen en zetten de toehoorder ertoe aan om zowel hun innerlijk te verkennen als te dansen.

Fred Becker, saxofoon / Eric Bribosia, toetsen / Yannick Dupont, slagwerk, toetsen / Louis Evrard, slagwerk / Axel Gilain, basgitaar / Jordi Grognard, saxofoon, klarinet / Clément Nourry, elektrische gitaar / Ivan Tirtiaux, elektrische gitaar