Les Lundis d´Hortense stelde zich een speurtocht voor die de ontdekking van jazzinstrumenten en muzikanten mogelijk maakt: een herkenning van de klanken van de instrumenten en een ontmoeting met de artiesten, die hun instrumenten presenteren en hun bijzonderheden toelichten.

Hoe stel je je stem voor? Hoe blaas je op een trompet, trombone of saxofoon? Hoe tokkel je de snaren van een gitaar of een contrabas? Hoe sla je de drumkoppen of de toetsen van een piano aan? Welke geluiden maken de instrumenten? Wat zijn de bijzonderheden van jazz?

De antwoorden op deze en vele andere zullen worden onthuld tijdens een speurtocht bij de inhuldiging van de Ecuries de La Ferme! in Louvain-la-Neuve. De kinderen en hun begeleiders worden in kleine groepjes verdeeld en gaan op zoek naar de instrumenten.

Na de instrumenten afzonderlijk te hebben beluisterd, komen de musici samen voor een concert van een uur. De mogelijkheid om de combinaties van klanken, de interactie, de improvisatie en het ritme te presenteren die jazz zijn specificiteit geven.

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar onder begeleiding van minimaal één volwassene.