Een netwerk van cultuurpartners voor de Belgische jazz

De vzw heeft het distributienetwerk opgericht met als doel de distributie van de jazz in België op een efficiënte en duurzame manier te structureren en mee in goede banen te leiden. Deze problematiek staat centraal in de missies die Les Lundis d’Hortense vzw ontwikkelt in de Franse Gemeenschap.

Een mechanisme om de distributie te ondersteunen

Voor onze selectie focussen we op het vastleggen van kwaliteitsvolle projecten die we in een dynamiek van promotie en distributie het opvolgen waard vinden. Het mechanisme staat open voor alle Belgische jazzmuzikanten en jazzmuzikanten die in België verblijven. De selectie gebeurt door middel van een blinde beluistering van de ingediende projecten en een stemming door de leden van de raad van bestuur en de distributiepartners.

Gerichte acties ten behoeve van de artiesten en distributiepartners

De artistieke projecten die de vzw heeft geselecteerd, kunnen rekenen op begeleiding op maat wat betreft distributie, en op de bevordering van de zichtbaarheid op festivals en internationale beurzen. Samen met onze distributiepartners verlenen we financiële, organisatorische en promotionele ondersteuning aan de organisaties die de geselecteerde projecten programmeren.

Dankzij ons netwerk van distributielocaties kunnen we de distributie van de Belgische jazz over het grondgebied op een efficiënte en duurzame manier mee aansturen.

Onze distributiepartners


Ons netwerk van partnerlocaties organiseert het hele jaar door jazzconcerten.

BOZAR

Brussel

Paleis voor Schone Kunsten

Club Henrifontaine

Hannut

Cultureel Centrum van Libramont-Chevigny

Libramont-Chevigny

Grote Markt

Brussel

Heptone

Ittre

Jazz Club

Jazz9

Mazy

Jazz Club

Jünglingshaus

Eupen

Cultureel Centrum

Kino Corso

Sankt Vith

Kiosk van het Ter Kamerenbos

Brussel

Le Caféo

Namur

Le Delta

Namur

Espace culturel

Le Rideau Rouge

Lasne

Cultureel centrum

Salle communale de Floreffe

Floreffe

Triangel

Sankt Vith

Cultureel centrum

Werkplaats Walter

Brussel