Jaarlijkse tournees van 9 verschillende groepen langs tal van clubs en jazzlocaties in Brussel en Wallonië

Het puikje van de blue note in België


De Jazz Tour vormt een eclectische staalkaart van het nieuwste en beste wat Franstalig België te bieden heeft. De groepen worden blind geselecteerd door een veertigtal kennersoren, rekening houdend met de algemene programmatie van de desbetreffende locaties. Tijdens de Jazz Tours worden nieuwe releases voorgesteld en maakt u kennis met muzikanten die Belgische jazz hebben gespeeld, spelen en nog zullen spelen!
Of dat alles is? Natuurlijk niet! De Jazz Tours staan ook voor luistercomfort, publieksverwennerij en gerespecteerde muzikanten. De tournees brengen de jazz naar nieuwe locaties. Ze geven diegenen die het hele jaar door op bescheidener plekken jazz spelen een zetje in de rug en steunen culturele centra die er dapper voor kiezen om hun publiek lokale en kwaliteitsvolle muziek aan te bieden. Al meer dan 40 jaar lang verschaft Les Lundis d’Hortense een podium aan het puikje van de blue note in België. De Jazz Tour is een van onze kernactiviteiten. Laat u maar verrassen!

Van Oktober 2019 tot Mei 2020

Meer dan 70 concerten

Info over de tournee

Tel. 02 219 58 51
Email : info@leslundisdhortense.be

Ontdek de concertzalen

De artiesten van de Jazz Tour


Igor Gehenot Cursiv

Twee jaar na de release van ‘Delta’, het eerste album van het kwartet van pianist Igor Gehenot en bugelspeler Alex Tassel dat in 2018 werd bekroond met een Octave de la Musique, is de groep terug van weggeweest met een nieuw repertoire.

lees meer

Giuseppe Millaci & Vogue trio

Giuseppe, de contrabassist en Lionel, de drummer kennen elkaar al meer dan 10 jaar en de alchemie die onmiddellijk ontstond is nooit afgenomen. De ontmoeting met de pianist Amaury, tijdens een jamsessie, versterkte het fenomeen alleen maar. Het trio, verankerd in de pure jazztraditie, neemt het publiek mee om net iets verder te gaan varen.

lees meer

Free Four

Wanneer twee trio's een kwartet vormen, wordt de muziek des te mooier. Free Four is de naam van dit ensemble dat de ziel van de voorgestelde jazz mooi samenvat : vrijheid voor vier.

lees meer

Steve Houben – Jan de Haas – Diederik Wissels « Arkhane »

Steve Houben, Diederik Wissels en Jan de Haas nemen ons terug mee naar het hart van een project dat meer dan dertig jaar geleden de liefhebbers van prachtige verfijnde melodieën had bekoort. De tijd is verstreken en de muziek is alleen maar verbeterd.

lees meer

Ontdek onze activiteiten


Les Midis d’Hortense

Een unieke gelegenheid om in een intimistische setting kennis te maken met de artiesten.

Les Soirs d’Hortense

Jazzconcerten verspreid over Brussel, het hele jaar door.

La Jam d’Hortense

Niet te missen sessies die ‘s avonds plaatsvinden in een ongedwongen sfeer en waarop gemusiceerd en geïmproviseerd wordt op basis van het standards-repertoire.

De stage Jazz au Vert

Een jazzinitiatie- en bijscholingsstage van een week in een weelderig groene omgeving.

Jazz d’Hortense

Concerten, nieuwe cd-releases, interviews ... Jazz d'Hortense houdt u op de hoogte van alle onze activiteiten en brengt u alle nieuws uit de Belgische jazzwereld.

De website Jazz in Belgium

De online Bijbel van de Belgische jazz!

International Jazz Day

Een dag waarop de jazz, zijn roots en zijn invloed worden gevierd!

Het Brussels Jazz Weekend

Meer dan 100 gratis concerten verspreid over Brussel!