NOVA is een internationaal kwintet onder leiding van de Belgische bassist Félix Zurstrassen. Félix Zurstrassen is vanuit verschillende oogpunten een heel apart artiest. Op een bijzonder virtuoze manier weet hij de finesse en complexiteit van zijn muziek te koppelen aan de kunst om dit over te brengen naar zijn publiek. Kortom, een duidelijke en allesomvattende aanpak die werkt op velerlei vlakken.
Om aan deze vereisten te voldoen weet hij zich te omringen met muzikanten buiten categorie die elkaar zonder zijn initiatief nooit zouden ontmoet hebben.
Hij deelt het podium met de Frans-Braziliaanse gitarist Nelson Veras, de Nederlandse altsaxofonist Ben van Gelder, de Belgische drummer Antoine Pierre en – voor het eerst in België – de jonge Britse pianiste Noah Stoneman, een oud-leerlinge van Kit Downes die als een van de grote beloften van haar generatie geldt.
Het kwintet bevindt zich op het snijpunt van de moderne en de hedendaagse jazz en tekent voor lyrische en vernieuwende muziek die met al haar nuances en emoties verankerd is in het heden.


‘Elusive’ (Igloo Records, 02.2024)